Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Basiscursus Vismigratie

Basiscursus Vismigratie

Dit najaar wordt de basiscursus vismigratie. Het betreft een tweedaagse cursus gericht op vismigratie en het ontwerpen en realiseren van vispassages en vismigratievoorzieningen. De cursus is in samenwerking met voorlichting en adviesbureau Elmekz uit Groningen (Wim Zweep) ontwikkeld door Piet Riemersma en Iwan de Vries, experts op dit vakgebied.

Naast ecologische aspecten en specifieke ontwerpcriteria komen ook technische- en hydrologische aspecten ruimschoots aan bod en wordt er aandacht besteed aan de vergunningverlening, aanbesteden, aanleggen, onderhoud en monitoring. Ervaringen en innovaties van de afgelopen jaren zijn in het lesmateriaal geïntegreerd. Er wordt gebruik gemaakt van vele praktijkvoorbeelden waarbij de cursus wordt afgesloten met een veldbezoek aan diverse vispassages.

De cursus wordt inmiddels voor de 5e keer aangeboden en staat ingepland op donderdag 30 september en vrijdag 1 oktober 2021. De cursus kent een brede doelgroep en is vooral gericht op personen die zich in de dagelijkse praktijk bezig houden met het ontwerpen en realiseren van vispassages (of zich hierin willen bekwamen). Na de cursus bent u (beter) in staat keuzes te maken voor een toe te passen type vispassage en zelfstandig ontwerpen te maken of ontwerpen van derden te beoordelen.
De onderwijslocatie is sterk afhankelijk uit welke delen van het land de cursisten vandaan komen.  Klik hier voor een goede impressie van het onderwijsprogramma en de lesonderwerpen.(pdf) 

Aanmelden via deze link.


Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.